09 decembrie 2020, 16:00 Personalități views 3823
A murit șeful Biroului Relații cu Diaspora, Valeriu Turea
09 decembrie 2020, 16:00 Personalități views 3823

A murit șeful Biroului Relații cu Diaspora, Valeriu Turea

Directorul general al Biroului pentru Relații cu Diaspora, Valeriu Turea s-a stins din viață în această dimineață, la vîrsta de 69 de ani.

”O pierdere grea și o durere imensă pentru noi, colegii, dar mai ales pentru familia care i-a fost alături toată viața. În aceste clipe, de profundă tristețe, gîndurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia și prietenii regretatului Valeriu Turea, cei care îi vor purta numele cu cinste de acum încolo și-i vor lumina amintirea”, se arată în necrologul Guvernului, semnat de premierul Ion Chicu, transmite publika.md.

Valeriu Turea s-a născut la 6 octombrie 1951 în satul Rosoșeni, regiunea Cernăuţi, Ucraina. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1974, Facultatea de Filologie, specializarea jurnalistică. A lucrat în calitate de jurnalist la mai multe publicații periodice.

Din 1991 a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada 2010-2015 a fost ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, iar în 2015-2016 – director general al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, iar în octombrie 2019 a revenit în această funcție.

Palmaresul lui lui Valeriu Turea cuprinde numeroase expoziții de fotografii, dar și volumul intitulat „Vișinul baronului Münchhausen”.

 

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.