Arată noutățile începînd cu...

eye 539 Vizualizări

Constantin Moscovici s-a învrednicit cu „Ordinul de onoare”


Renumitul naist Constantin Moscovici s-a învrednicit astăzi cu Ordinul de onoare, acordat de președintele R.Moldova, Igor Dodon.

Distincția i-a fost acordă pentru mari realizări în domeniul muzicii, promovarea culturii noastre în țară și peste hotare.

Interpretul a declarat pentru Noi.md că această distincție denotă grijă și recunoștință față de oamenii culturii, un gest care merită a fi salutat.

„Mă bucură faptul că sînt apreciați oamenii de cultură. Înseamnă o atenție grijulie din partea Președinției pentru munca mea, pentru tot ce fac eu ca să se cunoască cultura noastră peste hotare, promovarea tinerelor talente. A fost menționat și proiectul cu hiturile anilor 70-80, un proiect la care s-a lucrat mult, pentru a reaminti generației tinere să sînt niște creații de valoare și merită să fie cunoscute”, a menționat Moscovici.

Naistul a mărturisit că îți dorește cu ardoare să revină pe scenă.

„Este o dorință foarte mare la toți oamenii de artă - să ne întoarcem iar în sălile de concert, să putem oferi lumii tot ce avem, harul nostru, să auzim aplauze după care sîntem însetați”, a relatat Constantin Moscovici.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Molochișul Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Citeşte mai departe