30 iunie 2020, 16:30 Personalități views 4292
A decedat antrenorul emerit, maestrul în sport la box, Leonid Tomșa
30 iunie 2020, 16:30 Personalități views 4292

A decedat antrenorul emerit, maestrul în sport la box, Leonid Tomșa

Federația de Box din Republica Moldova a comunicat cu regret că la 70 de ani de viață, după o boală îndelungată a decedat antrenorul emerit și muncitorul emerit de cultură fizică și Sport din Republica Moldova, maestrul în sport al URSS la box, Leonid Petrovici Tomșa.

Leonid Petrovici a fost campion multiplu al Moldovei și învingător la Turnee Unionale, a fost membru al selecționatei ȚS DSO "Dinamo".

El și-a dedicat întreaga activitate de antrenor societății sportive "Трудовые резервы" și clubului sportiv "Olimpia".

Leonid Tomșa a educat zeci de maeștri în sport ai URSS și Republicii Moldova, dintre care majoritatea au devenit Campionii ai republicii, premianți la Campionatele URSS și Europa, inclusiv doi discipoli au respectat normativul de maestru în sport de clasă internațională, devenind premianți cu bronz al Campionatelor Europene în rîndul adulților.

Pentru contribuția sporită la dezvoltarea boxului moldovenesc, Leonid Tomșa a fost decorat cu distincția de stat "Ordinul de Onoare".

Federația de Box a Republicii Moldova exprimă sincere condoleanțe rudelor și celor apropiați decedatului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

antrenor , box , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.