30 aprilie 2020, 12:45 Personalități views 3995
Emir Kusturica:
30 aprilie 2020, 12:45 Personalități views 3995

Emir Kusturica: "Noi sînem demult infectați"

Noi sîntem deja demult infectați. Virusul a venit mai întîi ca un filozof-capac care ne-a încețoșat mult timp viziunea asupra lumii și nu ne-am dat seama că mirajele desenate de el duc spre moarte.

Despre aceasta a declarat vestitul regizor sîrb, actor și muzician Emir Kusturica, referindu-se la situația actuală cu pandemia de COVID-19.

"Noi sîntem infectați demult. Nu am crescut și noi, și copiii și nepoții noștri, în perioada cînd era mai important ceea ce spune un sportiv sau un actor despre ceva important, dar nu un doctorul în științe, care știe despre ce este vorba, nu un virusolog, care nu a putut găsi vaccinul, pentru că era plătit ca șofer de camion", a spus el.

"A fost o civilizație despre care se gîndea că poate face totul, iar acum sîntem martori că ea nu poate face nimic. Virusul a venit mai întîi ca un filozof-capac care ne-a încețoșat mult timp viziunea asupra lumii și nu ne-am dat seama că mirajele desenate de el duc spre moarte. Fiecare sportiv, capitalist scîrbos, era mai important decît un om de știință, un virolog, un oncolog. Toți cei care și-au adunat averi enorme, au devenit cei mai buni filosofi și economiști, mai bine decît istoricii cunoșteau istoria, orice tîrfă pe canalele populare de televiziune știa mai bine decît oamenii cumsecade cum să organizeze viața de familie", a declarat renumitul regizor.

În acest sens, el a ajuns la o concluzie dezamăgitoare cu privire la faptul că într-o lume în care realitatea este profanată, iar spectacolul - sacru, în care oamenii de știință nu au loc, vom fi pedepsiți cu moartea, pentru că nu am putut la timp să înțelegem că bogăția nu poate totul, iar noi am crezut în această minciună".

"La ce le trebuie bani, dacă nu au o soluție împotriva acestui coronavirus de nimic?", se întreabă el retoric.

Între timp, Kusturica s-a adresat oamenilor, îndemnîndu-i să fie atenți și disciplinați. "Orice ar fi acest virus, oricît de multă dorință n-am avea să aflăm de unde a apărut: a fost trimis de natură ca o pedeapsă sau, după cum mulți cred, este începutul unui război biologic, noi trebuie să supraviețuim. Trebuie să respectăm disciplina pe care statul o cere de la noi, să avem răbdare, pentru că noi sîntem pregătiți și pentru rugăciuni, și pentru războaie", a subliniat el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

infecție , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.