Arată noutățile începînd cu...

eye 1602 Vizualizări

A murit artistul emerit Ștefan Petrache


Renumitul vocalist al formației „Noroc", Ștefan Petrache, a încetat din viața în seara zilei de ieri, 13 ianuarie.

Vestea despre moartea artistului a fost făcută publică pe o rețea de socializare de către fiica acestuia, Stefania Petrache, transmite NOI.md cu referire la știri.md.

„Azi seara a decedat tatăl meu Ștefan Petrache", a scris tînăra.

„O voce de aur, pe care poporul nostru n-o va uita niciodată. Un artist desăvîrșit care a cîntat mereu cu sufletul! Și un OM cu o verticalitate neîntrecută! Dumnezeu sa-l odihnească!", a scris o internaută după ce a aflat vestea tristă.

Interprestul suferea de mai mulți ani de diabet zaharat, ce i-a adus şi alte complicaţii.

Una dintre cele mai frumoase voci din spaţiul nostru, un distins intelectual şi patriot, Ştefan Petrache, s-a născut pe 8 mai în anul 1949.

Artistul a cîntat în Orchestra de Estradă a Radioteleviziunii, în formaţiile „Orizont", „Contemporanul", „Plai".

Deşi interpretate şi înregistrate mulţi ani în urmă, cîntecele lui „În august", „Ce te legeni codrule", „Chemarea casei părinteşti" şi multe altele, sînt îndrăgite, fiind solicitate de iubitorii de muzică.

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cociulia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Citeşte mai departe