Arată noutățile începînd cu...

eye 845 Vizualizări

Svetlana Toma a mulțumit pentru păstrarea vie a memoriei despre marele Loteanu (Foto)


La data de 06 noiembrie curent, cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la nașterea renumitului regizor moldovean Emil Loteanu, colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, au depus flori la monumentul maestrului, la Cimitirul Vaganikovskoe din or. Moscova.

În discursul său, Ambasadorul Andrei Neguța a vorbit despre viața și activitatea renumitului regizor, amintind, în același timp, despre prestația și talentul acestuia în calitate de poet, scriitor, scenarist și actor moldovean. Șeful misiunii a menționat faptul că, este de datoria noastră să păstrăm vie memoria marelui Loteanu.

Svetlana Toma, Artist al Poporului din Republica Moldova, Artist Emerit al Federației Ruse, a vorbit despre arta transmisă de Loteanu, prin filmele și poeziile sale, totodată aducând cuvinte de recunoștință Ambasadei pentru atitudinea sa către Emil Loteanu.

Cuvinte cheie:

Emil Loteanu , Svetlana Toma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnîi Vinogradari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
618 locuitori

Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe