Arată noutățile începînd cu...

eye 370 Vizualizări

Svetlana Toma a mulțumit pentru păstrarea vie a memoriei despre marele Loteanu (Foto)


La data de 06 noiembrie curent, cu ocazia împlinirii a 83 de ani de la nașterea renumitului regizor moldovean Emil Loteanu, colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, au depus flori la monumentul maestrului, la Cimitirul Vaganikovskoe din or. Moscova.

În discursul său, Ambasadorul Andrei Neguța a vorbit despre viața și activitatea renumitului regizor, amintind, în același timp, despre prestația și talentul acestuia în calitate de poet, scriitor, scenarist și actor moldovean. Șeful misiunii a menționat faptul că, este de datoria noastră să păstrăm vie memoria marelui Loteanu.

Svetlana Toma, Artist al Poporului din Republica Moldova, Artist Emerit al Federației Ruse, a vorbit despre arta transmisă de Loteanu, prin filmele și poeziile sale, totodată aducând cuvinte de recunoștință Ambasadei pentru atitudinea sa către Emil Loteanu.

Cuvinte cheie:

Emil Loteanu , Svetlana Toma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Roşu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Citeşte mai departe