Arată noutățile începînd cu...

eye 6169 Vizualizări

Nicolae Glib și-a sărbătorit jubileul


O mare de flori şi aplauze pentru maestrul Nicolae Glib.

Artistul şi-a sărbătorit jubileul de 70 de ani, printr-un concert în satul lui de baştină. La Pepeni, Sîngerei, au venit să-l felicite fani din toată ţara, dar şi de peste hotare.

Deşi are titlul de artist al poporului, 50 de ani de activitate şi 70 de ani de viaţă, Nicolae Glib i-a sărbătorit pe pragul casei de cultură din satul natal. Scările şi pereţii au fost împodobiți în stil tradiţional, iar pe scena improvizată au urcat rînd pe rînd artişti de renume.

Alături de Nicolae Glib a fost întreaga familie şi mulţi dintre consăteni.

Unii dintre fani au parcurs sute de kilometri ca să-i aducă un buchet de flori.

Numărul mare de oaspeţi l-a emoţionat pe artist.

"Mă bucur că am atîţia admiratori, atîţia susţinători şi într-adevăr e foarte frumos. Doresc tuturor cîntăreţilor să aibă parte de succes, de cîntece frumoase şi să fie apreciaţi cum am fost apreciat eu. Am înţeles că 50 de ani nu este mult, dar nu-i nici puţin, de muncă. Dar ca să cuprinzi tot folclorul, eu cred că nu ajung nici 300 de ani", a spus artistul poporului, Nicolae Glib.

Nicolae Glib a urcat ultimul în scenă. Ca de fiecare dată la concertele sale, publicul a încins hore.

Cuvinte cheie:

personalitati , muzica , jubileu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciucur-Mingir

Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Citeşte mai departe