Arată noutățile începînd cu...

eye 6064 Vizualizări

Nicolae Glib și-a sărbătorit jubileul


O mare de flori şi aplauze pentru maestrul Nicolae Glib.

Artistul şi-a sărbătorit jubileul de 70 de ani, printr-un concert în satul lui de baştină. La Pepeni, Sîngerei, au venit să-l felicite fani din toată ţara, dar şi de peste hotare.

Deşi are titlul de artist al poporului, 50 de ani de activitate şi 70 de ani de viaţă, Nicolae Glib i-a sărbătorit pe pragul casei de cultură din satul natal. Scările şi pereţii au fost împodobiți în stil tradiţional, iar pe scena improvizată au urcat rînd pe rînd artişti de renume.

Alături de Nicolae Glib a fost întreaga familie şi mulţi dintre consăteni.

Unii dintre fani au parcurs sute de kilometri ca să-i aducă un buchet de flori.

Numărul mare de oaspeţi l-a emoţionat pe artist.

"Mă bucur că am atîţia admiratori, atîţia susţinători şi într-adevăr e foarte frumos. Doresc tuturor cîntăreţilor să aibă parte de succes, de cîntece frumoase şi să fie apreciaţi cum am fost apreciat eu. Am înţeles că 50 de ani nu este mult, dar nu-i nici puţin, de muncă. Dar ca să cuprinzi tot folclorul, eu cred că nu ajung nici 300 de ani", a spus artistul poporului, Nicolae Glib.

Nicolae Glib a urcat ultimul în scenă. Ca de fiecare dată la concertele sale, publicul a încins hore.

Cuvinte cheie:

personalitati , muzica , jubileu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Branişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Citeşte mai departe