Arată noutățile începînd cu...

eye 15962 Vizualizări

Tarkovski la Chișinău: Trebuie să găsim la noi lucruri simple, care să determine fața națiunii


Să știți că marele Andrei Tarkovski a vizitat Chișinăul! Nu toată lumea cunoaște, dar el într-adevăr a venit la noi în anul 1967: să lucreze în echipa lui Alexandr Gordon, care pe atunci filma la studioul "Moldova film", pelicula "Serghei Lazo" după scenariul lui Gheorghe Malarciuc.

În acele zile, el se vedea des cu colegul său din Moldova – cunoscutul regizor de cinema, Nicolae Ghibu. Acest interviu, în care Tarkovski dă o apreciere înaltă peliculelor documentare moldovenești, a apărut în rezultatul acestor întrevederi. El a fost publicat doar peste mulți ani, în 1990, în revista "Columna", după care a trezit interesul publicațiilor rusești.

Site-ul Noi.md propune atenției cititorilor fragmente din interviul cu remarcabilul regizor al secolului XX, care la 4 aprilie ar fi împlinit vîrsta de 87 de ani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

interviu , personalitati

Localităţile Moldovei şi diasporei

Roşcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Citeşte mai departe