02 februarie 2019, 12:00 Personalități views 17452
Cine este autorul roboticii celor mai populare filme de la Hollywood
02 februarie 2019, 12:00 Personalități views 17452

Cine este autorul roboticii celor mai populare filme de la Hollywood

Un moldovean care a emigrat în SUA acu un deceniu este creatorul roboticii celor mai populare filme lansate în ultimii ani la Hollywood. Bărbatul se numește Vitalie Bulgarov, are 32 de ani, este originar din orașul Cahul din sudul Basarabiei și a absolvit Universitatea Tehnică din Chișinău.

Bulgarov și-a început cariera în capitala rusă Moscova în cadrul unui proiect de jocuri video. Peste cîțiva ani a ales să emigreze în Statele Unite, unde și-a început cariera de success mai întîi în jocurile de animație, apoi și în în industria de design. A devenit popular pentru animarea filmelor „Ghost in the Shell", „Terminator: Genisys, World of Warcraft", jocurile „Starcraft II", „Diablo III".

A creat desene robotizate pentru LucasFilm (ILM), Dreamworks, Paramount, Lightstorm Entertainment, Transformers: Age of Extinction, RoboCop (2014) și viitoarea Alita: Battle Angel (2018). A fost consultant și a lucrat pentru marile companii Boston Dynamics, Panasonic, Microsoft, precum și în proiectele militare americane. A proiectat robotică și a lucrat designer șef pentru „Hankook Mirae", o companie sud-coreeană, care se află în spatele primului costum robotic mondial cu o înălțime de patru metri. A fost unul dintre primii designeri de concept care a folosit 3D ca un instrument primar de lucru, în timp ce o mulțime de artiști tradiționali încă lucrau în format 2D, fapt care l-a avantajat la redarea peisajelor, de la un cîmp cu flori, pînă la munți ș.a. într-un mod cît mai prezentabil și realist.

La moment Vitalie Bulgarov lucrează la crearea unui robot de ultimă generație din Tehnologia Hankook Mirae și unei proiecții de jocuri animate.

Bulgarov susține că în meseria sa este nevoie de multă răbdare și pedantism: În funcție de proiect variază de la cîteva săptămîni pînă la un an. De exemplu, la filmul „Ghost in the Shell", avînd un rol principal de designer, am lucrat timp de aproximativ 8 luni și am ajuns să produc peste 400 de imagini, atît în procesul de pre-producere, cît și post-producere. În prezent am decis să fac o mică pauză pentru proiectele de film și mă concentrez doar pe două aspecte: robotica din lumea reală și propriul proiect de jocuri video.

Basareabeanul se crede un norocos, dar nu neagă că pentru a realiza un scop este ncesar de depus mult efort: Trebuie să știi să impresionezi cînd un potențial client caută un artist cu capacitățile mele și să înțelegi că fac tot atîtea eforturi personale, cum le-aș face în proiectele comerciale și întotdeauna îmi dau toată silința să ridic calitatea muncii mele. Astfel, potențialii clienți își crează o imagine ca fiind un profesionist nebun, care „trăiește și respiră" profesia dedicîndu-i-se într-un mod fanatic.De asemenea, trebuie să ai și un pic de noroc, la momentul potrivit, așa cum avut de cînd am început să lucrez în această industrie. Nu în ultimul rînd, am avut norocul să întîlnesc o mulțime de oameni extrem de talentați de-a lungul drumului, care au fost destul de drăguți pentru a mă ajuta să cresc atît ca artist, cît și profesionist.

Sursa: newspack.ro

Cuvinte cheie:

robotica , film , Hollywood

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.