Arată noutățile începînd cu...

eye 5309 Vizualizări

Seara de creație a Svetlanei Toma la Chișinău (Foto, Video)


O seară de creație dedicată îndrăgitei artiste din Republica Moldova Svetlana Toma, care ne-a dus faima în lume grație rolului din "O şatră urcă spre cer", a avut loc ieri la Chișinău.

Serata a fost organizată în cadrul Festivalului internațional de teatru MOLDFEST și a reunit oameni de cultură, actori, interpreți, cineaști, precum și demnitari de stat.

Artistă emerită a Rusiei, artistă a poporului în Republica Moldova, Svetlana Toma a vorbit publicului de la Chișinău despre cariera sa, dragostea față de actorie, dar și față de țara în care s-a născut și în care și-a descoperit talentul.

„Chiar dacă în prezent sînt actriță rusă și cetățeană a Federației Ruse, rămîn cetățeană a Republicii Moldova, voi iubi mereu acest pămînt minunat pe care m-am născut și voi sluji mereu acestei țări", a spus artista.

Cu un mesaj de apreciere pentru amprenta lăsată de Svetlana Toma în istoria cinematografiei naționale și internaționale a venit consilierul prezidențial Corneliu Popovici. Demnitarul i-a înmînat medalia „Artist al poporului".

„Sensibilă și puternică, gingașă și liberă, grațioasă și ambițioasă, manierată și rebelă, Svetlana Toma rămîne un nume de referință în cultura moldovenească", a declarat consilierul.

Seara de creație a Svetlanei Toma a avut loc în cadrul celei de-a X ediţii a Festivalului-Laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Spectacole de forme mici "Moldfest", care se desfășoară în perioada 3-9 decembrie.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Svetlana Toma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe