Arată noutățile începînd cu...

eye 5553 Vizualizări

Seara de creație a Svetlanei Toma la Chișinău (Foto, Video)


O seară de creație dedicată îndrăgitei artiste din Republica Moldova Svetlana Toma, care ne-a dus faima în lume grație rolului din "O şatră urcă spre cer", a avut loc ieri la Chișinău.

Serata a fost organizată în cadrul Festivalului internațional de teatru MOLDFEST și a reunit oameni de cultură, actori, interpreți, cineaști, precum și demnitari de stat.

Artistă emerită a Rusiei, artistă a poporului în Republica Moldova, Svetlana Toma a vorbit publicului de la Chișinău despre cariera sa, dragostea față de actorie, dar și față de țara în care s-a născut și în care și-a descoperit talentul.

„Chiar dacă în prezent sînt actriță rusă și cetățeană a Federației Ruse, rămîn cetățeană a Republicii Moldova, voi iubi mereu acest pămînt minunat pe care m-am născut și voi sluji mereu acestei țări", a spus artista.

Cu un mesaj de apreciere pentru amprenta lăsată de Svetlana Toma în istoria cinematografiei naționale și internaționale a venit consilierul prezidențial Corneliu Popovici. Demnitarul i-a înmînat medalia „Artist al poporului".

„Sensibilă și puternică, gingașă și liberă, grațioasă și ambițioasă, manierată și rebelă, Svetlana Toma rămîne un nume de referință în cultura moldovenească", a declarat consilierul.

Seara de creație a Svetlanei Toma a avut loc în cadrul celei de-a X ediţii a Festivalului-Laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Spectacole de forme mici "Moldfest", care se desfășoară în perioada 3-9 decembrie.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Svetlana Toma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Citeşte mai departe