Arată noutățile începînd cu...

eye 5120 Vizualizări

Seara de creație a Svetlanei Toma la Chișinău (Foto, Video)


O seară de creație dedicată îndrăgitei artiste din Republica Moldova Svetlana Toma, care ne-a dus faima în lume grație rolului din "O şatră urcă spre cer", a avut loc ieri la Chișinău.

Serata a fost organizată în cadrul Festivalului internațional de teatru MOLDFEST și a reunit oameni de cultură, actori, interpreți, cineaști, precum și demnitari de stat.

Artistă emerită a Rusiei, artistă a poporului în Republica Moldova, Svetlana Toma a vorbit publicului de la Chișinău despre cariera sa, dragostea față de actorie, dar și față de țara în care s-a născut și în care și-a descoperit talentul.

„Chiar dacă în prezent sînt actriță rusă și cetățeană a Federației Ruse, rămîn cetățeană a Republicii Moldova, voi iubi mereu acest pămînt minunat pe care m-am născut și voi sluji mereu acestei țări", a spus artista.

Cu un mesaj de apreciere pentru amprenta lăsată de Svetlana Toma în istoria cinematografiei naționale și internaționale a venit consilierul prezidențial Corneliu Popovici. Demnitarul i-a înmînat medalia „Artist al poporului".

„Sensibilă și puternică, gingașă și liberă, grațioasă și ambițioasă, manierată și rebelă, Svetlana Toma rămîne un nume de referință în cultura moldovenească", a declarat consilierul.

Seara de creație a Svetlanei Toma a avut loc în cadrul celei de-a X ediţii a Festivalului-Laborator Internațional al Teatrelor de Cameră și Spectacole de forme mici "Moldfest", care se desfășoară în perioada 3-9 decembrie.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Svetlana Toma

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stejăreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
647 locuitori

Stejăreni este un sat din cadrul comunei Lozova, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 de oameni. Satul Stejăreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe