Arată noutățile începînd cu...

eye 10124 Vizualizări

83 de ani de la nașterea lui Andrei Băleanu

Astăzi se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului moldovean de teatru şi film, regizorului Andrei Băleanu. S-a născut la 17 mai 1935 în satul Izvoare, raionul Floreşti, Republica Moldova.

Absolveşte mai întîi Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat în anul 1960, apoi Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „Gavriil Muzicescu” în anul 1964. Debutează în calitate de actor în anul 1964, iar în calitate de regizor în anul 1967 cu spectacolul „Rops” de B. Cabur.

În anul 1966 şi-a făcut stagiul la Leningrad la Teatrul de Comedie la artistul poporului din URSS N. Akimov. A lucrat actor şi regizor al teatrului Naţional „M. Eminescu”, conducător artistic al Centrului de Cultură şi Artă. S-a filmat în cîteva pelicule de la  studioul „Moldova-film”.

În anul 1983 a primit titlul de Maestru Emerit al Artelor din Republica Moldova.

A decedat la 24 iulie 2000.

Cuvinte cheie:

aniversarea , actori , cinematograf

Comentarii

 (2)
  • #2 xukaimin
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!
  • #1 lcklck16
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe