Arată noutățile începînd cu...

eye 697 Vizualizări

Constantin Haret: Dacă întorci sacoul pe dos, el devine nou, dar nu veşnic


Au rămas doar două săptămîni pînă la încheierea sezonului la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. Cehov”. Este tocmai timpul de făcut bilanțul, de evaluat evenimentele-cheie, de discutat planurile de viitor. Despre toate acestea a vorbit directorul Teatrului, artistul poporului al Republicii Moldova Constantin Haret în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate portalului Noi.md.

-Constantin, cum a fost sezonul teatral care se încheie? Puteți să-l numiți ca fiind unul de succes?

- Cel de-al 83-lea sezon teatral l-am început cu premiera poveștii „Cenușăreasa”, montată de Ghenadie Boiarkin. Apoi au urmat „Primadonele sau La teatru sînt doar domnişoare” – o comedie în regia lui de Dmitri Coev – și detectivul „Conacul misterios”, în regia lui Ilia Şaţ. Și iată că acum încheiem sezonul cu două spectacole noi, despre care vom vorbi puțin mai tîrziu.

Într-un sezon teatral, încercăm să montăm cel puțin cinci spectacole noi, deși, potrivit Legii cu privire la teatre, pot fi produse de la trei pînă la cinci. Căci spectatorul cere întotdeauna ceva nou, iar noi încercam să nu-l dezamăgim. Iar în total, pe durata sezonului sînt jucate cel puțin 230 de spectacole. Jucăm în fiecare joi, vineri, sîmbătă și duminică, în plus, duminica se prezintă două spectacole. Iar acum am decis să jucăm şi sîmbătă dimineața un spectacol pentru copii, pentru ca ei să aibă cu ce să-și umple vacanţele. Consider că sezonul a fost unul de succes. Și deși mai sînt încă două săptămîni pînă la încheiere, există deja calcule preliminare și acestea sînt destul de bune. Spectatorul vine la teatru, noi îl iubim și el ne iubeşte pe noi. Aşa că sînt mulţumit.

- Unde ați reușit să plecaţi în această perioadă? În turnee, festivaluri?

Da, pe lîngă faptul că am lucrat pe scena noastră, am reușit să participăm la multe festivaluri. Am început sezonul cu o călătorie în Belarus – în septembrie anul trecut, am plecat la Brest la Festivalul „Belaia Veja”, unde am prezentat proiectul moldo-rusesc „Bespridanniţa” (Fata fără zestre). Acest spectacol a fost realizat cu sprijinul Guvernului St. Petersburgului, de către regizoarea Natalia Indeikina.

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Cuvinte cheie:

Constantin Haret , actori , teatru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaisc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Citeşte mai departe