04 martie 2018, 11:00 Personalități views 13049
Osmochescu: Nimeni nu mă poate arăta cu degetul pentru că aș fi făcut ceva greșit (VIDEO)
04 martie 2018, 11:00 Personalități views 13049

Osmochescu: Nimeni nu mă poate arăta cu degetul pentru că aș fi făcut ceva greșit (VIDEO)

Este cunoscut drept profesor universitar și expert în dreptul constituțional, dar are în spate o carieră remarcabilă în sfera publică, devenind un nume cu notorietate în jurisprudența națională.

Vorbim despre Nicolae Osmochescu, în prezent profesor de drept internațional la USM, cel care astăzi pavează drumul spre succes al viitorilor avocați, procurori, judecători. Este o misiune la care ține foarte mult, pentru că, spune profesorul, Republica Moldova are nevoie de specialiști buni, care să propulseze schimbarea mult așteptată în societate.

Portofoliul funcțiilor deținute de Nicolae Osmochescu este unul vast. A început cu poziția de viceministru de externe, ulterior a fost consilier în domeniul relațiilor internaționale al primului preşedinte, Mircea Snegur, după care a fost desemnat judecător la Curtea Constituţională, iar ultima funcție publică a fost cea de ambasador al Republicii Moldova în Uzbekistan, Turkmenistan și Kîrgîzstan.

„Am avut onoarea și norocul să lucrez cu primul guvern și primul parlament, am activat în comisiile pentru elaborarea proiectului Constituției. Conlucrez și astăzi cu Curtea Constituțională. Nu m-am distanțat de viața publică, dar nu sînt și nici nu am fost membru al vreunei mișcări politice. Am avut ocazia să lucrez cu oameni extraordinari, cu oameni talentați, patrioți, de o cultură înaltă și care au ținut piept tuturor presiunilor politice, profesioniști cu verticalitate", își amintește Osmochescu.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
993 locuitori

Ciolacu Vechi este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 993 de oameni. Satul Ciolacu Vechi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.