08 august 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 11578
08 august 2013, 16:28 Realitatea moldovenească views 11578

Noi reguli de reconstrucţie a locuinţelor în blocurile locative


Foto: moldpres.md

Lucrările de reparaţie a locuinţelor, care provoacă zgomot, vor putea fi efectuate de la ora 8.00 pînă la 18.00. Reglementarea este prevăzută într-un proiect de lege cu privire la locuinţe, care a fost aprobat ieri de Guvern, comunică MOLDPRES.

Noua lege vine să înlocuiască Codul cu privire la locuinţe, aprobat la 3 iunie 1983, prevederile căruia, în mare măsură sînt depăşite. În premieră, proiectul legii stabileşte clar regulile de reconstrucţie şi replanificare a locuinţelor în blocurile locative. Astfel, la reconstrucţia locuinţei va fi interzisă extinderea încăperilor din contul balcoanelor şi al logiilor. Şi acţiunile care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative, cum ar fi construcţia balcoanelor şi a anexelor, va fi interzisă. Totodată, locatarilor le va fi interzisă folosirea ascensoarelor de pasageri pentru transportarea materialelor de construcţie şi a deşeurilor.

În conformitate cu prevederile proiectului, proprietarii locuinţelor nu vor putea efectua lucrări de termoizolare şi tratare coloristică a faţadei locuinţei în lipsa autorizaţiei de proiectare, eliberată de autoritatea publică locală. Proiectul mai conţine prevederi ce reglementează folosirea locuinţelor sociale şi modul de folosire a locuinţelor în temeiul contractului de locaţiune.

Proiectul urmează a fi aprobat de Parlament.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.