30 septembrie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1451
Persoanele șomere vor beneficia de vouchere pentru formare profesională
30 septembrie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 1451

Persoanele șomere vor beneficia de vouchere pentru formare profesională

Persoanele șomere vor beneficia de vouchere pentru formare profesională. Beneficiarul va putea singur să aleagă instituția de formare profesională din lista celor acreditate. Fiecare șomer ar putea beneficia de instruiri în valoare medie de 13.000 lei, notează Noi.md

Deputații au votat în lectură finală un proiect de lege în acest sens.

Voucherele vor fi acordate de către Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și vor putea fi folosite de persoanele șomere pentru a se înscrie la cursuri de calificare, recalificare sau formare continuă.

Potrivit proiectului de lege, voucherele vor reprezenta contravaloarea costului cursului de formare profesională, care, pentru prestatorii de servicii de instruire, va fi impozitată, iar pentru șomeri va fi neimpozabilă.

În anul 2021, la ANOFM au fost înregistrate 37 de mii de persoane cu statut de șomer, dintre care peste 66% nu aveau o calificare profesională. La cursuri de formare au participat doar 2,4% din numărul total de șomeri înregistrați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

instruire , Șomeri , vouchere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.