30 septembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1738
Colectivul Teatrului Cehov: apel către Maia Sandu
30 septembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1738

Colectivul Teatrului Cehov: apel către Maia Sandu

După proteste publice și apeluri către Ministerul Culturii, actorii Teatrului Dramatic Rus A.P.Cehov au decis să apeleze la președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe pagina de Facebook a teatrului a apărut un videoclip cu participarea echipei adresat președintelui:

„Doamnă președintă, vă rugăm să ne acordați atenție și să auziți vocea poporului!”, se adresează „cehoviștii” către Maia Sandu.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, colectivul teatrului A.P. Cehov, facem un apel către președinte:

Stimată doamnă președinte Maia Sandu, vă rugăm să ne ajutați colectivul în lupta împotriva nedreptății.

Sub masca unei reforme inexistente, Ministerul Culturii, înainte de termen, fără motiv, reziliază contractul valabil pînă în 2025 cu directorul nostru, Artistul Poporului din Moldova, Constantin Haret.

Stimata doamnă președinte. Sîntem trupa Teatrului Dramatic Rus de Stat A.P. Cehov, vă cerem să luați apărarea pentru teatrul nostru, regizorul nostru și să împiedicați nedreptatea. Sînteți ultima noastră speranță!”

Reamintim că, pe 25 septembrie, în scuarul din fața Teatrului Rus. A.P. Cehov a fost organizat un protest în sprijinul lui Constantin Haret. De asemenea, acțiunea de protest a continuat pe 26 septembrie în preajma sediului Ministerului Culturii. Întregul colectiv al Teatrului Dramatic a venit la miting, adresînd mai multe întrebări ministrului Culturii Sergiu Prodan referitor la situația din jurul teatrului.

La rîndul său, ministrul Culturii a făcut următoarele declarații:

„Afirm cu toată responsabilitatea că nimeni nu urmărește să închidă Teatrul A.P. Cehov!

La fel ca toate celelalte instituții de teatru și concert, acest teatru va continua să funcționeze și să se dezvolte cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova și condus de un regizor care va ocupa această funcție asumat după cîștigarea concursului, conform prevederilor legale”, a adăugat Sergiu Prodan.

Menționăm, de asemenea, că președintele Consiliului de Administrație al Asociației Teatrului Dramatic Rus de Stat din Tbilisi A.S. Griboedova și vicepreședintele Asociației, directorul general al Teatrului-Festival „Casa Baltică” au trimis un apel scris către Serghei Prodan în sprijinul lui Constantin Haret.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , Maia Sandu , Constantin Haret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.