18 mai 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1264
În parcul
Foto: point.md
18 mai 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1264

În parcul "Alunelul" încă mai atîrnă un copac uscat deasupra terenului de joacă

În Parcul "Alunelul" din Chișinău, nici după tragicul incident cu decesul unui copil, nu a fost efectuată curățarea sanitară a copacilor, informează Noi.md.

În fotografiile făcute ieri, 17 mai, se vede un copac înalt uscat, care se află lîngă terenul de joacă, la doar 30 de metri de locul decesului fetiței de 2 ani, peste căruciorul căreia, pe 14 mai, a căzut un trunchi de copac.

După cum amintește point.md, procuratura a deschis un dosar penal cu privire la "neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către funcționarii publici a obligațiilor de serviciu în urma unei atitudini neglijente care a cauzat decesul unei persoane". În legătură cu acest caz a avut loc un protest în fața Primăriei Capitalei. Participanții la acțiune au solicitat aducerea în fața tragerea la răspundere a persoanelor responsabile de moartea copilului.

Ieri, 17 mai, a devenit cunoscut faptul că directorul Întreprinderii Municipale "Spații Verzi" Serghei Carp a fost demis din funcție. De asemenea, primarul capitalei, Ion Ceban, a spus că cere guvernului să demită întreaga conducere a Agenției pentru Protecția Mediului după tragicul incident din Parcul Alunelul.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.