14 mai 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2922
Tariful la gaz în următoarea perioadă ar putea ajunge pînă la 21 de lei
14 mai 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2922

Tariful la gaz în următoarea perioadă ar putea ajunge pînă la 21 de lei

Președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește pînă la 21 de lei pentru un metru cub. Potrivit lui Ceban, majorarea tarifului ar putea avea loc în perioada caldă a anului, cînd consumul cetățenilor este redus.

„Noi propunem o soluție care va permite ca povara pentru consumatori să nu fie atît de mare și anume aplicarea a două tarife pe perioada unui an. Tariful de primăvară-vară trebuie să fie mai mare", a precizat Ceban, în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя" de la RTR Moldova

Astfel, șefia Moldovagaz anunță că tariful pentru sezonul estival ar putea crește.

„În condițiile actuale, tariful de vară ar trebui să fie de 21 de lei. Este mai mare, dar consumul este mai mic. În octombrie, cînd începe perioada de încălzire, să ne întoarcem la tariful vechi de 15-16 lei", a declarat șeful Moldovagaz.

În prezent, tariful la gazele naturale este de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

tarife , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.