13 mai 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2086
Moldovenii ar putea plăti și mai mult pentru gazul natural
Foto: epravda.com.ua
13 mai 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 2086

Moldovenii ar putea plăti și mai mult pentru gazul natural

Moldovenii ar urma să plătească și mai mult pentru gazul natural. Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a declarat că prețurile ridicate la gaz vor duce la ajutări de tarife pentru consumatorii finali. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, în care guvernatorul a prezentat raportul privind inflația, informează Noi.md.

"Prețul la gaz a crescut și mai mult și urmează să se transfere în ajustări de tarife. Acest lucru va fi un impuls suplimentar la procesele inflaționiste", a declarat guvernatorul BNM.

Potrivit lui Armașu, din 2010 și pînă în 2021, prețurile la toate categoriile au fost menținute artificial și au crescut cu doar 0,3 la sută.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , scumpire , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.