28 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2386
Nunțile și cumetriile vor fi interzise în Moldova
28 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2386

Nunțile și cumetriile vor fi interzise în Moldova

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă pe 30 noiembrie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), pe 26 octombrie, și publicată două zile mai tîrziu. În context, începînd cu data de 8 noiembrie, este interzisă desfășurarea oricăror evenimente private, indiferent că sînt nunți, botezuri sau mese festive.

„Se prelungește, pînă la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică declarată prin Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 61 din 9 septembrie 2021, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național”, se arată în document.

În context, autoritățile din sănătate au anunțat că, din 8 noiembrie, „se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive)”.

Pînă pe 8 noiembrie, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare vizitator/client, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

nunta , coronavirus , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.