28 octombrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 2188
Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai
28 octombrie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 2188

Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai

În perioada octombrie 2021 – martie 2022, Republica Moldova participă la Expoziția Mondială din Dubai – Expo 2020 Dubai. Aceasta constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante, cu implicarea structurilor guvernamentale și de afaceri, iar doritorii vor putea vizita țările date fără a trece frontierele.

Expo 2020 Dubai este prima expoziție mondială care are loc în regiunea Orientului Mijlociu, Africii și Asiei de Sud. Tema generală a evenimentului este „Conectînd mințile, creăm viitorul”, semnificînd necesitatea globală de conlucrare pentru a inspira generațiile viitoare și a dezvolta parteneriate între sectoare și regiuni geografice, pentru a face față numeroaselor nevoi ale lumii noastre care e în schimbare rapidă, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

„Pentru Republica Moldova este o mare oportunitate de a participa la Expo 2020 Dubai și de a arăta despre ce este cu adevărat țara noastră. Încă din 2014, Moldova nu promite ceea ce nu are, ci sărbătorește ceea ce face. Moldova este o țară europeană, cu fructe și legume cu gust deosebit, vinuri de renume mondial și tradiții autentice, fiind în același timp deschisă și pentru investiții. Ne dorim ca vizitatorii să descopere frumusețea ascunsă a Moldovei, să se bucure de ospitalitatea oamenilor noștri și să se deschidă posibilităţilor de creștere din Moldova. Credem că, deși sîntem o țară mică, avem multe lucruri de împărtășit cu întreaga lume”, au afirmat reprezentanţii ţării noastre la Dubai.

Pavilionul Republicii Moldova la Expo 2020 Dubai este amplasat în districtul Mobilitate, în apropiere de ”Inima” Expo 2020 Dubai - Al Wasl Plaza. „Mesajul nostru la Expo 2020 Dubai este: DESCOPERĂ MOLDOVA - Lasă sentimentul să crească în tine și redescoperă ce înseamnă a fi cel mai binevenit oaspete”, au precizat sursele citate.

Republica Moldova participă pentru a patra oară la un asemenea eveniment, prima dată prezentînd-se la World Expo – 2000 Hannover, Germania, apoi la Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză, și în 2015, la Milano, Italia. În prima lună de participare la Expo 2020 Dubai, Pavilionul Moldovei a fost vizitat de circa 500 de persoane pe zi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Moldova , Dubai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
1780 locuitori

Podoima este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Podoimiţa și Podoima. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Camenca și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Podoima alcătuia 1780 de locuitori în anul 2004. Satul Podoima a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.