22 septembrie 2021, 17:15 Realitatea moldovenească views 1347
Studenții revin la regimul online de activitate. Ce alte măsuri au fost adoptate de CNESP
22 septembrie 2021, 17:15 Realitatea moldovenească views 1347

Studenții revin la regimul online de activitate. Ce alte măsuri au fost adoptate de CNESP

Comisia națională extraordinară de sănătate publică s-a întrunit astăzi în ședință, adoptînd noi măsuri împotriva răspîndirii Covid-19.

Potrivit Comisiei, întru evitarea formării aglomerărilor de persoane în transportul public, Comisia a stablit că acolo unde e posibil va fi instituită cerința de muncă la distanță. De asemenea, toate universitățile vor trece în regim de activitate online.

Minsitrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că școlile și grădinițele vor continua să activeze cu prezența fizică.

Comisia a mai recomandat instituirea obligativității deținerii așa-numitor certificate Covid, care presupune prezența fie a certificatului de vaccinare, fie testului Covid negativ sau a unui document care să ateste prezența anticorpilor.

"Comisia a considerat oportună ca pentru majoritatea activităților certificatele Covid să devină obligatorii", a spus Nemerenco.

Tot astăzi, Comisia națională extraordinată de sănătate publică a mai stabilit care sînt pragurile de alertă Covid ce vor fi aplicate în R.Moldova, în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Pragul de lertă verde: se stabilește la o incidență de cazuri sub 50 la 100 de mii de populație, pentru ultimele 7 zile.

Pragul de alertă galbenă: între 50 și 99 de cazuri la 100 de mii populație, pentru ultimele 7 zile.

Pragul de alertă portocaliu: între 100 ;i 249 de cazuri la 100 mii populație, în ultimele 7 zile.

Pragul roșu de alertă: incidență de 250 de cazuri sau mai mult la 100 de mii de populație.

În funcție de incidența cazurilor Covid într-o regiune sau alta, administrația publică locală va putea adopta măsurile restrictive care se impun.

"Comisiile teritoriale de sănătate publică în termen 48 de ore de la hotărîrea CNESP vor fi obligate să se întrunescă și să aplice pentru fiecare localitate măsuri conform indicatorilor", a spus Nemerenco.

Regiunile aflate sub cod galben vor avea flexibilitatea de a decide în mod individual dacă să instituie necesitatea prezentării certificatelor de vaccinare sau testelor la COVID la evenimente cu participarea unui număr mare de oameni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.