17 septembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1942
Gazul s-ar putea scumpi în această toamnă cu 35%
17 septembrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1942

Gazul s-ar putea scumpi în această toamnă cu 35%

Moldovagaz va cere o majorare de 35% a tarifului la gaze.

Gazele naturale s-ar putea scumpi în această toamnă cu pînă la 35%. Moldovagaz va expedia în scurt timp o cerere de majorare a tarifului către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

Anunţul vine în contextul în care negocierile pe marginea unui nou contract cu Gazprom sînt pe ultima sută de metri. Potrivit furnizorului, discuţiile sînt la etapa finală, iar contractul existent, valabil pînă la sfîrşitul lunii, va fi prelungit în timpul apropiat.

"Imediat după ce va fi publicată de ANRE metodologia de calculare a preţurilor pentru gazele naturale, „Moldovagaz” va înainta regulatorului un demers în privința ajustării tarifului mediu pentru consumatorii finali în proporție de circa 35%", se arată într-un mesaj al companiei.

În prezent, consumatorii casnici achită aproape 4 lei şi 30 de bani pentru un metru cub.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , preţ , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.