21 iulie 2021, 11:10 Realitatea moldovenească views 2816
Ploile de ieri au provocat pagube uriașe
21 iulie 2021, 11:10 Realitatea moldovenească views 2816

Ploile de ieri au provocat pagube uriașe

În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul țării în ultima perioada, în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii. Precipitațiile din 19 iulie au afectat mai multe hectare de culturi agricole în sate din raionale SorocaCriuleniUngheni, Florești, BasarabeascaOrhei și UTA Găgăuzia.

În localitatea Dubna raionul Soroca ploile cu grindină au prejudiciat 185 ha de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grîu. În satul Stoicani, precipitațiile și vîntul puternic a smuls 100 foi de ardezii de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia – Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km. La Comrat precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grîu.

Din cauza ploilor abundente în localitatea Ciocîlteni din raionul Orhei au fost distruse 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb. La fața locului, în toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu căderea ploilor izolat cu averse puternice , în intervalul 20-21 iulie poate avea loc formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, dar și creșterea locală a nivelului apei în rîurile mici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , pagube

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.