03 mai 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 2642
Cîte ouă mănîncă în medie într-un an un locuitor al Republicii Moldova
03 mai 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 2642

Cîte ouă mănîncă în medie într-un an un locuitor al Republicii Moldova

Un locuitor al Republicii Moldova consumă în medie circa 205 ouă pe an, în timp ce o găină face în medie circa 206 ouă într-un an, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS), pentru anul 2018.

Anul trecut, spre exemplu, în țara noastră s-au produs peste șase sute de milioane de ouă. „Datele privind producția ouălor sunt pentru toate tipurile de gospodării.

Producția medie de ouă pe o găină ouătoare este indicată pentru întreprinderile agricole şi gospodăriile țărănești (de fermier) (exclusiv gospodăriile populației)", precizează reprezentanții BNS. De asemenea, specialiștii BNS au estimat că în martie, prețul mediu pentru zece ouă în Moldova a fost de 14,6 lei.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

statistica , ouă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.