14 aprilie 2021, 15:40 Realitatea moldovenească views 2892
Premierul interimar a punctat probleme în starea de urgență cauzate de tineri
14 aprilie 2021, 15:40 Realitatea moldovenească views 2892

Premierul interimar a punctat probleme în starea de urgență cauzate de tineri

În această stare de urgenţă se înregistrează o tendinţă îngrijorătoare în ceea ce ţine de tineretul care a preferat să se concentreze la terasele de la staţiile PECO, amplasate la marginea localităţilor, potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, care a făcut declarații după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă.

„Aceşti tineri se expun puternic riscului de infectare şi ulterior de a-i molipsi pe cei apropiaţi – părinţi, bunei, rude ş.a.”, a spus oficialul.

Potrivit premierului în exerciţiu, care a făcut referire la Ministerul Afacerilor Interne, per total, au fost prescrise amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei, dintre care 1,2 milioane de lei au fost deja achitaţi.

 În ceea ce ţine de respectarea orei marţiale, în ultimele zile au fost întocmite circa 70 de procese-verbale. Aureliu Ciocoi a menţionat că încălcările în acest sens se comit preponderent în zilele de vineri şi sâmbătă. Şeful Guvernului demisionar a specificat, cu trimitere la MAI, că mare parte din abateri sunt pe seama tinerilor care în weekend „se îndreaptă spre apartamente şi vile închiriate, unde îşi desfăşoară chefurile pe durata orelor marţiale”.

 În context, Aureliu Ciocoi a chemat populaţia, în special tinerii, la responsabilitate şi ordine.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 4352 de teste, fiind confirmate 544 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 242 364 de cazuri de COVID-19. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea altor 29 de decese provocate de COVID-19, numărul morților ajungând la 5438.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.