Arată noutățile începînd cu...

eye 1168 Vizualizări

Cînd ar putea fi construită magistrala Chișinău – Kyiv


Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au discutat astăzi la Kyiv despre construcția unei noi magistrale care va face legătura dintre Chișinău și Kyiv.

Președintele Ucrainei a vorbit despre acest lucru în cadrul briefingului de presă. Potrivit lui Zelensky, autostrada modernă va scurta cu 5 ore călătoria între capitale.

„Avem o idee ambițioasă – construcția unei autostrăzi moderne care să facă legătura dintre Kyiv și Chișinău. În acest scop, am discutat despre construirea unui pod de frontieră peste rîul Nistru. Aceasta va reduce călătoriile între capitalele statelor noastre cu 5 ore. De asemenea, va intensifica comerțul, va simplifica tranzitul, va îmbunătăți contactele interpersonale. În acest context, observăm importanța luptei comune împotriva contrabandei la granița ucraineană-moldovenească, în special în zonele transnistrene „, a spus Zelenski, potrivit www.112.ua.

Maia Sandu a spus că în cadrul ședinței s-au discutat despre „dezvoltarea liniei de transport Chișinău-Soroca-Yampol-Kyiv". „Acest lucru va crea un coridor de transport care va reduce semnificativ timpul de călătorie între Chișinău și Kyiv și poate deveni cea mai rapidă rută din centrul Ucrainei către Europa Centrală și de Sud-Est, facilitînd și mărind tranzitul rutier prin Moldova", a spus Maia Sandu.

Cuvinte cheie:

drum , Chisinau , Ucraina

Localităţile Moldovei şi diasporei

Comrat

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Citeşte mai departe