Arată noutățile începînd cu...

eye 820 Vizualizări

Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Relațiile dintre țările noastre sînt "condamnate" să fie de bună vecinătate


Pe 12 ianuarie, după o pauză îndelungată, va avea loc o întrevedere între președintele țării noastre și cel al țării vecine Ucraina. În ajunul acestui eveniment, site-ul Noi.md a solicitat Ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevchenko, un interviu.

Domnule Ambasador, ați venit în țara noastră într-o perioadă destul de complicată - în luna februarie a anului trecut, cînd abia începuse pandemia de coronavirus. Cum a afectat acest lucru activitatea Dvs. și a Ambasadei în general?

Într-adevăr, am fost nevoit să-mi încep activitatea în calitate de Ambasador al Ucrainei în Moldova într-o perioadă dificilă. Restricțiile impuse în legătură cu pandemia și-au pus amprenta asupra activității nu doar a Ambasadei, dar și a întregului serviciu public atît din Ucraina, cît și din Moldova. După începerea pandemiei, a trebuit să învățăm cu toții să lucrăm în condiții noi. În plus, Ambasada, de asemenea, a fost nevoită să depună eforturi considerabile timp de cîteva luni pentru a asigura revenirea în Ucraina a aproape trei sute de cetățeni de-ai noștri, care din diferite motive nu au reușit să facă acest lucru pînă la închiderea frontierei moldo-ucrainene. Din fericire, în toată această perioadă, colegii mei de la secția consulară a Ambasadei au făcut față cu succes acestor sarcini, dînd dovadă de un nivel înalt de profesionalism, iar partenerii moldoveni – de o extraordinară receptivitate și dorință de a lucra în regim 24/7. Profitînd de ocazie, aș dori să le mulțumesc încă o dată tuturor pentru ajutorul neprețuit.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

ambasador , Ucraina

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boghenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe