30 noiembrie 2020, 15:15 Realitatea moldovenească views 4117
Angajații teatrelor vor continua să-și primească salariile
30 noiembrie 2020, 15:15 Realitatea moldovenească views 4117

Angajații teatrelor vor continua să-și primească salariile

Statul va acorda suport angajaților din domeniul culturii, care sînt nevoiți să-și sisteze activitatea în perioada stării de urgență în sănătate publică. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința cu președintele Igor Dodon.

"Angajații din domeniul culturii din structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau sau nu spectacole. Îi vom susține și pe cei care au avut relații cu statul, au avut relații cu bugetul. Vom încerca să îi susținem și pe cei care, atunci cînd le era bine, au uitat de stat și spuneau: dar ce-mi dă mie statul. Îi vom susține și pe ei", a spus Chicu.

Premierul a precizat că restricțiile impuse prin decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nu limitează în totalitate activitatea economică. Este vorba doar despre stabilirea unui orar strict de activitate.

CNESP a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Astfel, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa pînă la ora 22.00. Unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.