26 octombrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 2257
Din cauza corupției, Moldova a fost notată cu ”insuficient”
26 octombrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 2257

Din cauza corupției, Moldova a fost notată cu ”insuficient”

Cel mai recent raport GRECO a plasat Republica Moldova în topul țărilor cu cel mai jos nivel de îndeplinire a recomandărilor privind combaterea corupției la nivel înalt - printre judecători, procurori, deputați, demnitari de rang înalt și politicieni.

Din întregul pachet de măsuri coordonate s-a ținut cont și au fost îndeplinite doar cca 22% de recomandări anticorupție. Opoziția s-a grăbit să acuze autoritățile de eșecuri, experții au amintit despre șirul de crize politice și schimbări de guverne, precum și de realitățile pandemice, care nu puteau să nu afecteze mersul reformelor. În plus, s-a dovedit că multe dintre măsurile de reglementare a sectorului justiției din șirul celor nerealizate au fost incluse în proiectul de lege, pe care Curtea Constituțională l-a respins la 22 septembrie.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.