Arată noutățile începînd cu...

eye 1233 Vizualizări

Elevii vor învăța pe 2 noiembrie


Elevii vor reveni din vacanța de toamnă luni, 2 noiembrie, deși anterior se anunța prelungirea vacanței cu încă o zi.

Potrivit unui ordin al ministrului educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, în prima zi după vacanță procesul didactic în școlile în care au fost organizate secții de votare se va desfășura online, transmite IPN.

Inițial, autoritățile anunțau că luni, 2 noiembrie, a doua zi după alegerile prezidențiale, va fi declarată zi liberă pentru elevi, astfel încât să se reușească dezinfectarea spațiilor. Recent însă, ministrul educației a semnat un ordin prin care a dispus organizarea, pe 2 noiembrie, a activităților didactice în sistem online pentru elevii care învață în școli unde vor fi deschise secții de votare.

Ordinul ministrului prevede restricționarea, în perioada 31 octombrie-2 noiembrie, a accesului elevilor și angajaților în incinta instituțiilor de învățământ în care vor fi amenajate secții de votare.

Începând cu data de 24 octombrie, elevii intră în vacanța de toamnă, care se încheie pe 1 noiembrie.

Cuvinte cheie:

vacanta , scoala , elevi , studii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mîndra

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe