Arată noutățile începînd cu...

eye 833 Vizualizări

De la Chitoroagă la Caracuian. Procuratura în centrul luptei dintre grupurile de influență


După mai bine de un an de la demisia lui Nicolae Chitoroagă, Procuratura pentru combaterea crimei organizate și cazuri speciale (PCCOCS) a căpătat un conducător fără prefuxul "interinar". Consiliul superior al procurorilor i-a încredințat lui Ion Caracuianu una dintre cele mai importante funcții în sistemul de aplicare a legii.

Azi procuratura, care în prezent și-a intensificat simțitor activitatea, s-a pomenit în centrul confruntării dintre grupurile de influență, interesate să influențeze anchetarea în dosarul "jaful secolului" și alte dosare penale de rezonanță majoră. În același timp, în adresa oamenilor legii răsună în continuare numeroase pretenții din partea avocaților și a altor persoane , care susțin că mai există anchete la comandă. Pe acest fondal, conform așteptărilor, noul șef aș PCCOCS va renunța definitiv la practicile vicioase din perioada precedentă și se va conduce doar de lege, va exclude influența factorului politic și a diverselor interese asupra activității sale.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

procuratura

Localităţile Moldovei şi diasporei

Capaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Citeşte mai departe