12 septembrie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3956
Reguli noi pentru cei care stau în autoizolare adoptate de autorități
12 septembrie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 3956

Reguli noi pentru cei care stau în autoizolare adoptate de autorități

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Membrii CNESP au aprobat și Planul de pregătire și răspuns la infecția cu virusul de tip nou, care include criteriile și modalitatea de ajustare a măsurilor de sănătate publică în dependență de evoluția situației epidemiologice.

Potrivit ultimelor decizii a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare. Astfel, cei care se află în autoizolare vor putea ieși din țară pînă la expirarea termenului de 14 zile, asta în condițiile în care anterior acest lucru era imposibil.

Totodată, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Potrivit hotărîrii, părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare la revenire în țară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reguli , carantina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1358 locuitori

Suhuluceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Satul are o suprafaţă de circa 1.41 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.58 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghermăneşti și Suhuluceni. Localitatea se află la distanţa de 36 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Suhuluceni a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.