Arată noutățile începînd cu...

eye 1291 Vizualizări

Reguli noi pentru cei care stau în autoizolare adoptate de autorități


Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 30 septembrie. Membrii CNESP au aprobat și Planul de pregătire și răspuns la infecția cu virusul de tip nou, care include criteriile și modalitatea de ajustare a măsurilor de sănătate publică în dependență de evoluția situației epidemiologice.

Potrivit ultimelor decizii a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare. Astfel, cei care se află în autoizolare vor putea ieși din țară pînă la expirarea termenului de 14 zile, asta în condițiile în care anterior acest lucru era imposibil.

Totodată, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

Potrivit hotărîrii, părinții, sau reprezentantul legal care-și vor însoți elevul/studentul în scopul desfășurării studiilor, nu vor sta în autoizolare la revenire în țară.

Cuvinte cheie:

reguli , carantina

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tătărăuca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Citeşte mai departe