24 august 2020, 11:51 Realitatea moldovenească views 3655
Chicu: „Dacă numărul de cazuri va crește, vom veni cu restricții”
24 august 2020, 11:51 Realitatea moldovenească views 3655

Chicu: „Dacă numărul de cazuri va crește, vom veni cu restricții”

În acest an, cu ocazia celor 29 de ani de independență ai R. Moldova, nu vor avea loc evenimente mari. Pe 27 august, se vor desfășura cîteva activități într-un format foarte restrîns cu respectarea normelor epidemiologice.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința de lucru avută în această dimineață cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Totodată, Chicu a reamintit despre posibilitatea introducerii noilor restricții, în cazul în care numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus va continua să crească.

„Săptămîna trecută am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri, a fost săptămîna cu cele mai multe cazuri de la începutul pandemiei. Explicația - nerespectarea totală a regulilor de către toți. Dacă vom continua așa, numărul de cazuri va crește și vom veni cu restricții", a declarat Chicu.

Premierul spune că, de la 1 septembrie, există riscul ca unele instituții de învățămînt să rămînă închise.

„Se vor redeschide doar instituțiile de învățămînt care vor reuși să se pregătească. Admitem că nu toate vor fi gata și nu vor primi permisiunea", a menționat prim-ministrul.

Pe agenda ședinței de astăzi a figurat și subiectul legat de evenimentul „Zilele Diasporei".

„Am primit mai multe propuneri cum să îmbunătățim relația cu diaspora. Sperăm că această perioadă de pandemie va trece și vom avea ocazia să ne revedem cu diaspora acasă, în R. Moldova", a punctat Ion Chicu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Ion Chicu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.