03 iunie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4462
Sancțiuni anticoronavirus: îi vor scăpa ele pe moldoveni de datoriile la amenzi?
03 iunie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4462

Sancțiuni anticoronavirus: îi vor scăpa ele pe moldoveni de datoriile la amenzi?

Curtea Constituțională a Moldovei va examina solicitarea privind controlul reglementării juridice în timpul stării de urgență, inclusiv în raport cu aplicarea unor măsuri speciale și amenzi usturătoare populației și antreprenorilor. Solicitanții fac trimitere la lipsa de claritate și predictibilitate a acestor reguli, fapt care adesea se soldează cu nedreptăți, abuzuri și sancțiuni neîntemeiate.

Pe de o parte, mulți cetățeni susțin aplicarea amenzilor mari și menționează că este unicul lucru care în perioada pandemiei îi reținea pe cetățeni să încalce interdicțiile și restricțiile impuse, îi forța să stea acasă, să respecte regulile sanitar-epidemiologice și să nu-și riște sănătatea. Pe de altă parte – o mare parte a populației se pronunță împotriva amenzilor usturătoare anticoronavirus, găsindu-le prea mari și necorespunzătoare realităților economice din RM.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

amenda , sancţiuni , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.