30 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4197
Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova
30 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4197

Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova

Magistrații Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au dispus aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane ei, care aparțin fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Astfel, a fost admis doar unul din șase demersuri depuse de procurori privind aplicarea sechestrului pe bunurile acestuia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro, au fost respinse.

Lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Procuratura susține că va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , sechestru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.