Arată noutățile începînd cu...

eye 1369 Vizualizări

Roibu: „PNL jignește moldovenii și ungurii”


Gestul membrilor PNL din România, care și-au schimbat imaginea de profil de pe Facebook, afișînd alături și harta României Mari, este unul inadmisibil, incoerent si chiar jignitor la adresa atît a Moldovei, cit și a ungurilor.

De această părere este fondatorul și președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, potrivit căruia, prin astfel de acțiuni, Partidul Național Liberal denigrează adevărul istoric, iar asemenea greșeli sînt specifice acestui partid.

„Fie cei de la PNL au slabe cunoștințe în istorie, iar asta nu este prima lor scăpare de acest gen, și în acest caz ar trebui să ceară suportul istoricilor înainte de a face anumite declarații... fie ei intenționat denigrează adevărul istoric și exprimă un punct de vedere expansionist, total urît în contextul hotarelor actuale. Moldova nu este România, iar harta respectivă nu are nicio legatură cu anul 1875. Atunci cînd a fost înființat PNL, România arăta altfel, poate ar fi relevant să publice anume acea hartă?", se întreabă Dumitru Roibu.

De precizat că postările miniștrilor și parlamentarilor PNL au loc la scurt timp după demersul premierului maghiar, Viktor Orban, care nu demult s-a pozat și el cu harta Ungariei Mari, stîrnind o reacție negativă din partea statului român.

Cuvinte cheie:

Dumitru Roibu , partide , Romania

Localităţile Moldovei şi diasporei

Noroceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Citeşte mai departe