27 mai 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 4229
Roibu: Răspunsul lui Chicu a fost unul demn
27 mai 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 4229

Roibu: Răspunsul lui Chicu a fost unul demn

Replica dată de premierul Ion Chicu europarlamentarului român Siegfried Mureșan a fost una pe măsura declarațiilor critice făcute de politicianul român.

Opinia aparține lui liderului Mișcării de Tineret Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Canal 2, notează Noi.md.

Roibu se arată convins că Chicu, fiind un om cu caractar, nu putea lăsa fără răspuns un asemenea atac la adresa guvernului pe care îl conduce.

„În viziunea mea ceea ce s-a întîmplat nu a făcut bine nici poporului român, nici poporului moldovenesc, cu atît mai mult relațiilor moldo-române, dar nu trebuie de agravat atît de mult situația. Este un lucru normal, este un proces politic continuu. Este adevărat că cei doi actori politici se află pe poziții diferite și atunci cînd unul dintre ei își permite să facă asemenea declarații la adresa R.Moldova, întrebarea este cu ce oczaie? Cine este el în relațiile moldo-române?", a comentat Roibu.

Activistul civic afirmă că Siegfried Mureșan a urmărit prin declarațiile critice la adresa Guvernului Chicu, să-i favorizeze pe unii lideri politici de la Chișinău, în special pe Maia Sandu.

„Ion Chicu este un om cu caracter, deci nu putea să lase un asemnea atac fără răspuns. Gîndiți-vă în ce context a apărut declarația lui Mureșan, cred că a fost o provocare. Nu uitați că Mureșan face parte din Partidul Popular European care cooperea cu PDA și PAS. Cred că a fost încercare de a juca în favoarea Maiei Sandu, astfel încît Sandu să-și ceară scuze în fața poporului român și să apară drept salvatoarea relațiilor moldo-române, ceea ce nici pe departe nu e așa".

„Răspunsul lui Chicu putea să aibă alte forme, dar în esență mulți cred că a fost un răspuns demn", a conchis Dumitru Roibu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dumitru Roibu , Ion Chicu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.