Arată noutățile începînd cu...

eye 512 Vizualizări

Batrîncea îl acuză pe Reniță de contrabandă: "Să explicați cît de bine s-au vîndut țigările în România"


Vlad Batrîncea va sesiza Procuratura Generală despre schemele de contrabandă, în care a fost implicat deputatul Iurie Reniță.

Reniță este persoana, pentru care Vlad Plahotniuc este Președinte. Anume așa se explică faptul că deputatul Iurie Reniță a ieșit cu mai multe atacuri la adresa lui Igor Dodon, atunci când Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului. Declarația a fost făcută de socialistul Vlad Batrîncea, în plenul Parlamentului.

„Prin cine a putut transmite Plahotniuc de peste ocean, această informație? Prin persoană de încredere”, spune Batrîncea.

Deputatul PSRM a explicat și legătură dintre fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc și Iurie Reniță.

“Domnule Reniță, mîine fiți atent la interpelarea pe care o fac la adresa Procuraturi Generale. Să explicați cît de bine s-au vîndut țigările Winston în România și cum dvs în poziția de ambasadorul lui Plahotniuc în România ați fost om de legătură la contrabandă”, a declarat Vlad Batrîncea.

Deputatul PSRM a mai precizat că atunci discursurile despre reputație reproșabilă pot fi ținute doar de oamenii cu reputație reproșabilă.

Cuvinte cheie:

contrabanda , politicieni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiştelniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Citeşte mai departe