Arată noutățile începînd cu...

eye 702 Vizualizări

Fostu premier: Candu este creierul sistemului criminal creat de Plahotniuc. Le-aş recomanda oamenilor de la Chişinău să nu se lege cu el


Liderul grupului PRO Moldova, Andrian Candu, are intenţia de a exercita presiune asupra Procurorului General Alexandr Stoianoglo, cu scopul de a muşamaliza implicarea lui Vlad Plahotniuc în furtul miliardului din sistemul bancar modovenesc.

Este opinia exprimată de fostul premier Ion Sturza, într-o emisiune difuzată de postul de televiziune Jurnal TV.

„Strategia lor de a-l influenţa pe Procurorul general Alexandr Stoianoglo, prin intermediul lui Igor Dodon, a eşuat lamentabil. Le-aş recomanda oamenilor de la Chişinău, care au discernămînt, să nu se lege cu Andrian Candu", a declarat Ion Sturza. În cadrul aceleiaşi emisiuni, Sturza a mai declarat că Andrian Candu este expertul în offshor-uri al lui Vlad Plahotniuc şi omul care l-a ajutat pe oligarh să captureze instituţiile statului. "Ulterior, au apărut pesonaje extrem de dubioase, ca Iaralov.

Candu a devenit naşul politic al lui Plahotniuc, el a dus toată ideologia, interacţiunea cu instituţiile statului, şi-a asumat controlul asupra Guvernului, Parlamentului etc. Candu este creierul acestui sistem criminal, chiar mă mir că nu a luat-o din gară împreună cu Plahotniuc", a mai spus Ion Sturza.

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , Vlad Plahotniuc

Localităţile Moldovei şi diasporei

Caragaș

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Citeşte mai departe