21 mai 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3212
Plahotniuc a fugit ca un laș, dar continuă să conducă din spatele cortinei
21 mai 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3212

Plahotniuc a fugit ca un laș, dar continuă să conducă din spatele cortinei

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, care se credea atotputernic, a fugit ca un laș din Moldova pe 14 iunie 2019, fiindu-i frică pentru viața sa, părăsind colegii de partid, prietenii și rudele, fără a-și lua măcar rămas bun cu ei. Iar astăzi, el continuă să se comporte la fel de laș, încercînd de peste ocean să destabilizeze situația din țara noastră cu ajutorul slujitorilor săi loiali, Andrian Candu și Ilan Șor, care l-au ajutat mai devreme să realizeze operațiunea "furtului miliardului" din băncile din Moldova.

Astfel, ei au destui bani pentru "revoluție", în scopul revenirii regimului comod lui Plahotniuc și dorința de a lupta este la fel de mare ca și nedorința de a merge la închisoare cu el pentru crimele comise.

De aceea, Candu și Șor depun acum eforturi titanice, își folosesc la maxim tot "geniul diabolic" pentru a-și ajuta șeful să se răzbune pentru înfrîngerea umilitoare, deoarece ei nu se pot împăca cu ideea că șahistul Dodon l-a învins pe șarlatanul Plahotniuc. Acum ei sunt gata să pună totul în Joc, avînd, se pare un sprijin puternic din partea autorităților SUA, care, din nou, au fost anunțați despre amenințarea cu tancuri rusești la Chișinău, viclenia președintelui Igor Dodon care prietenește cu Rusia și așa mai departe. După cum se știe, Statele Unite au mărturisit de mult timp strategia de a sprijini liderii autoritari și criminali sinceri, atîta timp cît au nevoie de ei, acționînd după principiul: "Este un nemernic, dar este nemernicul nostru". Este de remarcat faptul că operațiunea de evadare urgentă a lui Vladimir Plahotniuc din Moldova a fost realizată cu sprijinul serviciilor speciale ale SUA – stat, care i-a oferit lui Plahotniuc anumite garanții. Dacă i-a fost garantată doar viața sau SUA i-a acordat lui Plahotniuc garanție că nu va fi urmărit de către alte state, inclusiv Republica Moldova, va arăta timpul și răspunsul SUA la cererea de extrădare a lui Plahotniuc, care a fost numit unul dintre principalii beneficiari ai "furtului miliardului".

Redacția www.noi.md a adus anterior unele detalii despre evadarea urgentă a lui Plahotniuc din țară. Astfel, în amiaza zilei de 14 iunie, oficiul PDM de pe strada Armenească a fost vizitat de ambasadorul SUA Derek Hogan, vizită care nu a durat mai mult de 9 minute. Avînd în vedere timpul necesar pentru a ieși din mașină, a urca în cabinetul lui Plahotniuc, a ieși din cabinetul lui Plahotniuc și a urca în mașină, se pare că conversația lor nu a durat mai mult de 3 minute.

Ce a aflat Plahotniuc, dacă, ca rezultat, a părăsit urgent biroul, și-a făcut bagajul și în aceeași zi, fără să-și ia rămas bun de la mama bolnavă, rudele și tovarășii săi, a plecat din țară? Conform informațiilor noi.md, Plahotniuc a aflat despre sosirea în țară a mai multor grupe de luptători ai unităților speciale ale unuia dintre statele străine, care aveau sarcina de a-l aresta sau de a-l lichida. Se pare că Plahotniuc s-a speriat pentru viața lui și s-a ascuns repede acolo unde nu va fi găsit?

Apare întrebarea: cît de reală a fost acea operațiune? Experții noștri cred că chiar și serviciile special ale celui mai puternic stat, nu pot practic efectua o operațiune similară pe teritoriul unui stat străin în privința unei persoane, de pază căreia se ocupă zeci (poate sute) de profesioniști înarmați, dotați cu tehnologii de ultimă generație.

De aceea, "marele nostru conducător" pur și simplu s-a speriat, fără a încerca măcar să evalueze cît de real este pericolul. Plahotniuc a renunțat la tot: țară, colegii de partid, prieteni și rude, inclusiv la cei în fața cărora avea obligații materiale. Poate că anume fuga lui Plahotniuc - omul care a avut mari obligații financiare față de Iurie Luncaș a devenit un factor important în sinuciderea sa.

Pe 14 iunie, între orele 17.00 și 18.00 Plahotniuc cu un automobil de marca Mercedes, fără niciun fel de controale, a trecut granița cu Transnistria pe podul peste Nistru, în apropierea satului Bîcioc, unde era așteptat de reprezentanții serviciilor speciale transnistrene, precum și un grup din Ucraina, în frunte cu șeful pazei personale a lui Poroșenko – un prieten apropiat și partenerul lui Plahotniuc. De asemenea, fără controale, a traversat frontiera Ucrainei. Pe drum, Mercedes-ul lui Plahotniuc s-a stricat și s-a mutat într-un microbuz de aceeași marcă. Spre miezul nopții, Plahotniuc și persoanele care îl însoțesc s-au urcat într-un avion charter și au zburat noaptea la Miami, unde Plahotniuc se află și în prezent, trăind într-o vilă uriașă pe malul oceanului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , politicieni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.