16 aprilie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3602
Fără vacanță de Paști pentru elevi
16 aprilie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3602

Fără vacanță de Paști pentru elevi

Deși elevii moldoveni nu vor avea vacanță de Paști, copiii nu vor avea nici teme pentru acasă în această perioadă. O asemenea decizie a fost enunțată de ministrul Educației, Igor Șarov.

„Vacanțele de Paști au fost mereu o oportunitate de a petrece mai multe zile la bunici. Spre regret, din cauza pandemiei, acest obicei frumos acum e foarte riscant. Ținând cont de asta, dar și pentru că părinții au nevoie de ajutor în a organiza timpul copiilor în perioada carantinei, MECC vine cu un program special pe această perioadă. Am ținut cont de multiplele solicitări ale părinților și ale cadrelor didactice de a nu întrerupe procesul educațional, mai ales din cauza pauzelor anterioare. Avem nevoie de o continuitate pentru a menține contactul permanent dintre elevi și profesori.

Totodată, ulterior nu va trebui să ne aglomerăm timpul cu recuperări. Nu vrem să ajungem la situația de depășire a anului școlar, pentru că venim peste vacanța de vară. Nu vrem să recuperăm orele pierdute sâmbătă. Astfel, MECC a pregătit un program de învățare altfel. În săptămâna aceasta, se vor exclude temele pentru acasă. Voi semna un ordin care va fi remis organelor locale de specialitate", a spus ministrul.

Amintim că MECC a propus ca examenele de clasa a IV-a și cele de la finalul clasei a IX-a să fie anulate. Ministerul va expedia propunerile Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru ca aceasta să ia o ultimă decizie.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

elevi , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.