06 aprilie 2020, 10:30 Realitatea moldovenească views 5994
Clienţii cu febră mai mare de 37 nu vor fi lăsați să intre în magazine
06 aprilie 2020, 10:30 Realitatea moldovenească views 5994

Clienţii cu febră mai mare de 37 nu vor fi lăsați să intre în magazine

Reprezentanţii hipermarketurilor, supermarketurilor şi magazinelor de cartier din Capitală sînt obligaţi să verifice febra tuturor clienţilor. Asta prevede o decizie a Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, semnată de primarul Ion Ceban.

Oamenii care vor avea o temperatură de peste 37 de grade nu vor avea voie să intre în magazine, scrie publika.md.

Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea noului tip de coronavirus. Totodată, magazinele sînt obligate să ofere clienţilor soluţii pentru dezinfectarea mîinilor şi să curăţe mai des coşurile pentru cumpărături, casele de marcat, iar toate degustările sînt interzise.

Administratorii unităţilor comerciale mai sînt obligaţi să se asigure că în încăperi nu este aglomeraţie. Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău şi Direcţia municipală Comerţ va monitoriza situaţia şi va asigura respectarea deciziei.

Potrivit legislaţiei, agenţii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a coronavirusului riscă amendă în valoare de pînă la 75 de mii de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , temperatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.