03 aprilie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 4505
Varianta online a BAC-ului, exclusă: Moldova nu este pregatită
03 aprilie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 4505

Varianta online a BAC-ului, exclusă: Moldova nu este pregatită

Ministerul Educației nu a luat, deocomadată, o decizie vizavi de desfășurarea examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2020, dar varianta online a acestuia este exclusă, a declarat ministrul Igor Șarov. Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii Puterea a 4-a.

„Încă nu am luat nicio decizie vizavi de examenul pentru examenul de clasa a 12-a la Bacalaureat. Aceeași situație de incertitudine este în toate statele europene și noi sîntem racordați la deciziile respective, Ultimul lucru pe care ce mi l-aș fi dorit este ca acest examen să fie anulat. Îmi doresc foarte mult ca absolvenții clasei a 12-a din acest an să susțină examenul de Bacalaureat. Absolvenții din RM și-au arătat capacitățile atît în universitățile din țară, cît și în cele de peste hotare. Avem elevi foarte buni și sînt sigur că acest exercițiu este benefic pentru ei și obligatoriu", a menționat ministrul Educației, Igor Șarov.

În același timp, însă, ministrul exclude posibilitatea susținerii online a examenului de Bacalaureat: „Opțiunile sînt diferite, dar toate legate de evoluția ulterioară a evenimentelor și cum va evolua situația epidemiologică în RM. Însă eu exclud varianta online totalmente, deoarece Republica Moldova nu este pregătită nici din punct de vedere tehnic, nici al posibilelor fraude".

„Varianta preferată de noi ar fi organizarea examenelor de Bacalaureat tradițional, între 2 și 20 iunie. Dacă nu ne va reuși acest lucru, examinăm mai multe scenarii, însă nu le putem lasna, deoarece majoritatea statelor europene încă nu au anunțat acest lucru. Așteaptă și ei perioada cînd pandemia va descrește, ca să putem reveni la susținerea tradițională", a mai adăugat Igor Șarov.

Totodată, elevii vor avea posibilitatea să simuleze un examen de Bacalaureat online, pentru a-și autoevalua cunoștințele.

„Nu vom permite ca această generație să fie una de sacrificiu", a conchis ministrul Educației.

Anterior, ministrul Educației a declarat că MECC nu prevede sistarea examenelor în acest an și a îndemnat absolvenții să se pregătească intens de acestea.

Amintim că la data de 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru 60 de zile, pînă pe 15 mai 2020.

Instituțiile de învățămînt de toate nivelurile au fost închise, iar orele sistate începînd cu data de 11 martie, în urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

examen , bacalaureat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.