Arată noutățile începînd cu...

eye 759 Vizualizări

Comerț ilegal cu manuși și dezinfectant fabricate în condiții insalubre (Foto)


Mii de recipiente cu dezinfectant fabricat clandestin, mănuși și măști medicinale fără acte de proveniență au fost ridicate de polițiști, care au documentat cinci persoane care făceau comerț cu produse de primă necesitate utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19, în plină pandemie.

Potrivit unui comunicat al poliției, în municipiul Chișinău oamenii legii au documentat cinci persoane care comercializau soluții cutanate (dezinfectante), mănuși și măști medicinale în lipsa certificatului de calitate pe produsul finit, autorizaţiei sanitare de funcţionare și a documentelor care ar permite asemenea gen de activitate, informează unimedia.info.

Astfel, polițiștii au depistat 4 931 de recipiente cu soluții cutanate, în sumă de peste 195 mii de lei, 4 850 de măști medicinale de protecție, în valoare de 50 mii de lei și 100 de perechi de mănuși medicinale, în valoare de 375 lei.

Pe aceste cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în judecată pentru examinare și decidere asupra corpurilor delicte.

De asemenea, ofițerii de investigații au documentat activitatea frauduloasă a unei întreprinderi, specializată în fabricarea și comercializarea soluțiilor destinate construcțiilor, precum grund, clei, dispersie PVA, adeziv silicat, sticlă sodică.

Agentul economic a produs ilegal o soluție pe care o comercializează drept dezinfectant cu denumirea „Dezigel, gel anti-COVID 19/20", ambalată în butelii de plastic destinate cleiurilor cu volum de 5 și 0,25 litri.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au ridicat marfa (dezinfectant) în valoare de peste 191 mii de lei.

La fața locului a fost sesizat Centrul de Sănătate Publică Chișinău, care a constatat activitatea de producere în condiții antisanitare, în lipsa actelor permisive care reglementează producerea substanțelor biocide.

Agentul economic riscă proces contravențional sau penal.

Cuvinte cheie:

comert , crima

Localităţile Moldovei şi diasporei

Paladea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Citeşte mai departe