05 martie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 7279
Elevii din ciclul gimnazial nu vor mai fi lăsați repetenți
05 martie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 7279

Elevii din ciclul gimnazial nu vor mai fi lăsați repetenți

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a aprobat modificările cu privire la evaluarea rezultatelor învățării în învățămîntul general, astfel elevii din ciclul primar se consideră promovați, indiferent de calificativele anuale obținute.

În ciclul gimnazial nu vor fi înregistrate în catalogul școlar notele de la „1” la „4” la evaluările sumative, astfel elevii vor avea posibilitatea de a repeta proba de evaluare, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Pentru prima data în istoria învățămîntului național a fost exclusă repetenția în învățămîntul general, clasele a V-a - a VIII-a, decizie aprobată prin ordinul MECC nr.70/2020, conform Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar şi secundar.

În ciclul primar, elevii vor fi evaluați prin descriptori și vor fi promovați indiferent de rezultatele obținute pe parcursul anului. În ciclul gimnazial și liceal evaluările prin descritori se va aplica la disciplinile Educație pentru societate, Educația muzicală, Educație plastică, Educație tehnologică, Educație fizică, Dezvoltare personală. La fel elevii claselor a V-VIII-a, vor fi promovați indiferent de rezultatele anuale obținute la disciplinile de studii.

La modificarea regulamentului și-au adus contribuția cadrele didactice și de conducere din învățămîntul general din raioanele Edineț, Strășeni, Drochia, Florești, mun. Chișinău, precum și reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, la propunerea cărora a fost inclusă prevederea cu referire la excluderea notării elevilor pentru comportament la lecție, nerealizarea temei pentru acasă, lipsa caietului, manualului, rechizitelor, agendei elevului la lecție, precum și pentru absența de la ore a elevului, inclusiv în cazul absenței de la evaluări. Aceste prevederi rezultă din concluziile unui chestionar de referință a procesului de evaluare în viziunea elevilor, realizat și prezentat de către Consiliul Național al Elevilor.

Sursa: www.jurnal.md

Cuvinte cheie:

scoala , elevi , Ministerul Educaţiei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1694
Populația:
3389 locuitori

Tomai este un sat şi comună din raionul Leova. Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3389 de oameni. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1694.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.