14 ianuarie 2020, 11:30 Realitatea moldovenească views 3047
Plahotniuc și familia sa nu mai au dreptul să se afle pe teritoriul SUA
14 ianuarie 2020, 11:30 Realitatea moldovenească views 3047

Plahotniuc și familia sa nu mai au dreptul să se afle pe teritoriul SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) nu-i vor mai prelungi viza de călătorie fostului deputat Vlad Plahotniuc, ex-președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Departamentului de Stat al SUA. Interdicția se răsfrînge și asupra membrilor familiei lui Plahotniuc.

Potrivit secretarului de stat american Mike Pompeo, motivul interdicției este legat de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

„Astăzi îl desemnez peVladimir Plahotniuc pentru implicare în acte semnificative de corupție. În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupție, care au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice în Moldova. SUA e alături de R. Moldova în lupta ei contra corupției", este declarația secretarului american de stat Pompeo, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Pe lîngă Vlad Plahotniuc, inderdicție de a obține vize de intrare pe teritoriul Statelor Unite au și membrii familiei lui: Oxana Childescu, soția lui Vlad Plahotniuc, și cei doi copii – Timofei Plahotniuc și fiul minor al acestuia.

„Decizia de astăzi trimite un semnal ferm că Statele Unite nu tolerează corupția și se solidarizează cu poporul Republicii Moldova în lupta contra acesteia. Departamentul de Stat va continua să folosească aceste mecanisme pentru a promova responsabilizarea actorilor corupți atît în această regiune cît și pe plan global", se mai menționează în comunicatul emis de Departamentul de Stat al SUA.

Interdicția s-ar răsfrînge asupra ambelor identități ale fostului lider democrat – Vladimir Plahotniuc și Vladislav Novak.

De menționat că, din 3 decembrie 2019, Vlad Plahotniuc are acces interzis pe teritoriul Elveției și al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

SUA , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.