09 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3873
Igor Dodon a promulgat două proiecte de legi sociale importante
09 decembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 3873

Igor Dodon a promulgat două proiecte de legi sociale importante

Astăzi Președintele Moldovei, Igor Dodon, a promulgat două proiecte de legi sociale foarte importante.

Acest lucru a fost comunicat de către politologul Nicolae Pascaru, președinte al Mișcării Naționale „Voevod", relatează Noi.md.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, una dintre legi reglementează indexarea pensiilor de două ori pe an, prima – la 1 aprilie pentru toți beneficiarii de pensii în conformitate cu formula existentă. A doua indexare va fi efectuată la 1 octombrie pentru beneficiarii de pensii ce nu depășesc minimul de existență.

De menționat că Președintele Igor Dodona a promovat acest proiect de lege începînd cu anul 2015, cînd deținea mandatul de deputat.

Politologul a menționat că cea de-a doua lege oferă dreptul la o indemnizație unică în valoare de 700 de lei pentru toate persoanele ale căror pensii nu depășesc valoarea de două mii de lei. De această asistență vor beneficia peste 590 de mii de cetățeni, inclusiv beneficiarii de pensii de dizabilitate și pensii de urmaș în cazul pierderii întreţinătorului.

Legile vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Nicolae Pascaru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
1512 locuitori

Merenii Noi este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Merenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Anenii Noi și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Merenii Noi a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.