Arată noutățile începînd cu...

eye 869 Vizualizări

Filat a fost eliberat. Pentru cît timp?


Zvonurile potrivit cărora în toamna aceasta Vladimir Filat va fi eliberat înainte de termen, au început să apară încă în vară. Și iată că, cu cîteva zile în urmă, fostul prim-ministru și fostul lider al PLDM, condamnat pentru corupere pasivă și complicitate în furtul banilor din sistemul bancar din Moldova, a fost eliberat din închisoare, după ce a executat 4 ani din 9.

Din ironia sorții, decizia de eliberare a lui Vladimir Filat a fost luată de același judecător care în octombrie 2015 a emis decizia privind arestarea sa. Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi nu numai că a satisfăcut cererea de eliberare condiționată, dar și l-a eliberat pe Vladimir Filat de pedepsele suplimentare. Este vorba despre interdicția de a ocupa anumite funcții de stat pe o perioadă de 5 ani și despre retragerea Ordinului Republicii acordat lui Filat de către președintele Nicolae Timfoti în 2013 „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Vlad Filat , eliberare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pogănești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Citeşte mai departe