08 decembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 5476
Filat a fost eliberat. Pentru cît timp?
08 decembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 5476

Filat a fost eliberat. Pentru cît timp?

Zvonurile potrivit cărora în toamna aceasta Vladimir Filat va fi eliberat înainte de termen, au început să apară încă în vară. Și iată că, cu cîteva zile în urmă, fostul prim-ministru și fostul lider al PLDM, condamnat pentru corupere pasivă și complicitate în furtul banilor din sistemul bancar din Moldova, a fost eliberat din închisoare, după ce a executat 4 ani din 9.

Din ironia sorții, decizia de eliberare a lui Vladimir Filat a fost luată de același judecător care în octombrie 2015 a emis decizia privind arestarea sa. Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi nu numai că a satisfăcut cererea de eliberare condiționată, dar și l-a eliberat pe Vladimir Filat de pedepsele suplimentare. Este vorba despre interdicția de a ocupa anumite funcții de stat pe o perioadă de 5 ani și despre retragerea Ordinului Republicii acordat lui Filat de către președintele Nicolae Timfoti în 2013 „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Filat , eliberare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.