Arată noutățile începînd cu...

eye 1442 Vizualizări

Deoffshorizarea economiei: ce măsuri vor ridica nivelul de trai în țară?


La finele lunii noiembrie, comisia parlamentară de profil a decis că este necesară o îmbunătățire a amendamentelor la unele acte legislative (așa-numita Lege privind deoffshorizarea), menite să protejeze sectorul public de riscurile ce vin din partea grupurilor infracționale locale și străine.

În ajun, proiectul de lege care restricționează anumite relații dintre companiile offshore și stat, a fost adoptat în primă lectură. Însă, în opinia unor deputați, el necesită a fi îmbunătățit, deoarece prevede măsuri insuficiente.

Experții propun un șir de pași pentru perfecționarea legislației și îndeamnă să nu uităm de faptul că, adesea, capitalurile sînt ascunse în offshore nu doar de organele fiscale, ci și de cele de drept, deoarece au o proveniență ilegală. În opinia specialiștilor, Moldova are nevoie de o politică eficientă de demonopolizare și deoffshorizare a economiei, care ar permite extinderea bazei fiscale, majorarea defalcărilor la buget și ridicarea nivelului de trai în țară.

Contnuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

offshore , economie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Flămînzeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Citeşte mai departe